Potpisan Memorandum o razumijevanju o obuci jednog psa za otkrivanje mina

27-11-2008 09:41

Iskazujući veliki interes za rad MDDC-a, predstavnici JMA EUFOR su izrazili želju da sakupe određena financijska sredstva za obuku jednog psa za otkrivanje mina.

Obilježavajući Nacionalni dan Republike Austrije i Republike Mađarske, oficiri i vojnici bataljona Međunarodnih stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini iz navedenih država su sakupili i donirali novčana sredstva koja će se koristiti za obuku jednog psa za otkrivanje mina u MDDC-u, a koji će po završenoj obuci biti doniran Oružanim snagama  Bosne i Hercegovine.

tl_files/slike vijesti/222.jpg

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...