Treća posjeta delegacije donatora Marshall Legacy Institute-a Bosni i Hercegovini

09-01-2009 09:53

Prijatelji i partneri MDDC – predstavnici organizacije Marshall Legacy Institute iz SAD-a, po treći put su organizirali posjetu grupe donatora iz raznih država SAD-a  Bosni i Hercegovini. Plan posjete delegacije MLI sastojao se najvećim dijelom od posjeta  organizacijama - korisnicima donacije MLI- a naročito doniranim psima za otkrivanje mina, obučenim u MDDC.
Donatori su izrazili spremnost za nastavak saradnje sa MDDC, te produbljenje svojih aktivnosti i na oblast pomoći žrtvama mina.

tl_files/slike vijesti/444.jpg

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...