MDD timovi iz MDDC-a uspješno realizuju zadatke deminiranja u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Iraku

07-01-2009 06:32

MDD timovi iz MDDC-a su u toku godine realizirali veliki broj deminerskih zadataka u Bosni i Hercegovini, radeći kao podrška deminerskim organizacijama Amphibia, Pro Vita, NGO UEM i NGO Eko Dem.

MDD timovi Regionalnog centra za obuku pasa za otkrivanje mina uspješno realiziraju postavljene zadatke na deminiranju radilišta na Kosovu. Na osnovu ugovora sa ITF-om, a sa financijskim sredstvima koje je osigurao US State Department, timovi pasa za otkrivanje mina će u periodu od maja do oktobra tekuće godine raditi na Kosovu kao podrška deminerskim timovima EOD Mine Action Sections Kosovo. Na osnovu Memoranduma o razumijevanju, potpisanim sa Marshall Legacy Institute, MDD timovi Regionalnog centra za obuku pasa za otkrivanje mina upućeni su u Irak, gdje će narednih devet mjeseci raditi kao podrška deminerskim timovima MAG na zadacima deminiranja.

tl_files/slike vijesti/666.jpg

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...