MDD timovi iz MDDC-a uspješno realizuju zadatke deminiranja u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Iraku

07-01-2009 06:32

MDD timovi iz MDDC-a su u toku godine realizirali veliki broj deminerskih zadataka u Bosni i Hercegovini, radeći kao podrška deminerskim organizacijama Amphibia, Pro Vita, NGO UEM i NGO Eko Dem.

MDD timovi Regionalnog centra za obuku pasa za otkrivanje mina uspješno realiziraju postavljene zadatke na deminiranju radilišta na Kosovu. Na osnovu ugovora sa ITF-om, a sa financijskim sredstvima koje je osigurao US State Department, timovi pasa za otkrivanje mina će u periodu od maja do oktobra tekuće godine raditi na Kosovu kao podrška deminerskim timovima EOD Mine Action Sections Kosovo. Na osnovu Memoranduma o razumijevanju, potpisanim sa Marshall Legacy Institute, MDD timovi Regionalnog centra za obuku pasa za otkrivanje mina upućeni su u Irak, gdje će narednih devet mjeseci raditi kao podrška deminerskim timovima MAG na zadacima deminiranja.

tl_files/slike vijesti/666.jpg

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...