Zadatak na Kosovu uspješno završen

14-09-2009 22:32

Kao rezultat ugovora potpisanog 20.5.2009. između MDDC i International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance, šest timova pasa za otkrivanje mina MDDC radilo je kao podrška deminerskim timovima u planinskim područjima Kosova, u suradnji sa EODMS UNMIK Kosovo. Sredstva za financiranje ovog projekta osigurao je United States Department of State.
S obzirom na indicije, a u skladu sa izvještajima Međunarodnog crvenog križa o postojanju masovne grobnice na području Koshare, deminerski timovi i MDDC timovi radili su na zadatku deminiranja tog područja kako bi se navodna masovna grobnica mogla detaljno istražiti. U skladu sa ugovorom, monitoring projekta deminiranja vršila je organizacija Trotil, a zadatake je završen 14.9.2009. nakon čega su se MDDC timovi vratili u svoje sjedište.

tl_files/slike vijesti/vijesti4a.jpgtl_files/slike vijesti/vijesti4b.jpg

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...