Zadatak na Kosovu uspješno završen

14-09-2009 22:32

Kao rezultat ugovora potpisanog 20.5.2009. između MDDC i International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance, šest timova pasa za otkrivanje mina MDDC radilo je kao podrška deminerskim timovima u planinskim područjima Kosova, u suradnji sa EODMS UNMIK Kosovo. Sredstva za financiranje ovog projekta osigurao je United States Department of State.
S obzirom na indicije, a u skladu sa izvještajima Međunarodnog crvenog križa o postojanju masovne grobnice na području Koshare, deminerski timovi i MDDC timovi radili su na zadatku deminiranja tog područja kako bi se navodna masovna grobnica mogla detaljno istražiti. U skladu sa ugovorom, monitoring projekta deminiranja vršila je organizacija Trotil, a zadatake je završen 14.9.2009. nakon čega su se MDDC timovi vratili u svoje sjedište.

tl_files/slike vijesti/vijesti4a.jpgtl_files/slike vijesti/vijesti4b.jpg

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...