Saradnja jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo i MDDC

18-06-2010 07:33

Predstavnici jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo posjetili su Regionalni centar za obuku pasa za otkrivanje mina za jugoistočnu Europu (MDDC). Razmatrane su mogućnosti obuke pasa za otkrivanje eksploziva i narkotika za potrebe pomenute jedinice. Kako su istakli predstavnici jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo, obuka pasa za otkrivanje narkotika i eksploziva, kao i obuka  vodiča službenih pasa jedan su od prioriteta navedene jedinice. Nakon prezentacije rada službenih pasa koja je upriličena za goste razgovaralo se o konkretnoj saradnji i mogućnostima obuke službenih pasa i vodiča pasa koje bi koristili na području Kantona Sarajevo, ali i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.
MDDC je u prethodne četiri godine ostvario zavidnu saradnju sa jedinicama za podršku Hercegovačko-neretvanskog  i Zeničko-dobojskog kantona, Graničnom policijom, te Policijom Distrikta Brčko za koje su obučavani službeni psi i vodiči pasa koji su obavljanje svakodnevnih policijskih poslova olakšali u velikoj mjeri.

tl_files/mddc/MUP Kantona.JPG

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...