Saradnja jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo i MDDC

18-06-2010 07:33

Predstavnici jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo posjetili su Regionalni centar za obuku pasa za otkrivanje mina za jugoistočnu Europu (MDDC). Razmatrane su mogućnosti obuke pasa za otkrivanje eksploziva i narkotika za potrebe pomenute jedinice. Kako su istakli predstavnici jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo, obuka pasa za otkrivanje narkotika i eksploziva, kao i obuka  vodiča službenih pasa jedan su od prioriteta navedene jedinice. Nakon prezentacije rada službenih pasa koja je upriličena za goste razgovaralo se o konkretnoj saradnji i mogućnostima obuke službenih pasa i vodiča pasa koje bi koristili na području Kantona Sarajevo, ali i drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.
MDDC je u prethodne četiri godine ostvario zavidnu saradnju sa jedinicama za podršku Hercegovačko-neretvanskog  i Zeničko-dobojskog kantona, Graničnom policijom, te Policijom Distrikta Brčko za koje su obučavani službeni psi i vodiči pasa koji su obavljanje svakodnevnih policijskih poslova olakšali u velikoj mjeri.

tl_files/mddc/MUP Kantona.JPG

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...