Održan drugi sastanak Radne grupe SEEMACC-a

31-05-2011 11:14

Drugi sastanak Radne grupe SEEMACC koja radi na izradi strategije SEEMACC-a održan je u Šibeniku u Hrvatskoj, 28.4.2011., s ciljem traženja mogućnosti i izrade nove strategije SEEMACC-a za period 2011-2015. Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini predstavljao je direktor centra, koji je doprinijeo izradi nove strategije SEEMACC-a.
Predložene su i razmatrane četiri mogućnosti za razvoj nove strategije na prethodnom sastanku, koje su detaljno raspravljane, a vezane su za geografski interes SEEMACC-a, te razvoj proširene vizije i misije na druga slična područja djelovanja, kao što je uništenje konvencionalnog naoružanja.

 
tl_files/mddc/SEEMAC WOrking.jpg

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...