Predstavnici BAE Systems kompanije sastali se sa predstavnicima MDDC i OKI Fantomi

28-02-2012 10:07

tl_files/galerija/BAE Systems Meeting  With MDDC and OKI Fantomi.jpg


U organizaciji poslovne škole Bled, šest predstavnika BAE Systems kompanije, jednog od vodećih  proizvođača naoružanja i vojne opreme u svijetu, sastali su se sa predstavnicima MDDC i Odbojkaškog  kluba u sjedećoj odbojci „ Fantomi“.

Gosti iz SAD i Velike Britanije su sa velikim zanimanjem pratili prezentacije u kojima su predstavljeni rezultati MDDC i OKI Fantomi, a posebno zanimanje pokazali su za projekt minskog upozoravanja  namijenjen djeci školskog uzrasta, kojeg MDDC i „Fantomi“ sa velikim uspjehom realizuju već nekoliko mjeseci na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
Predstavnici  BAE Systems kompanije su istakli da su veoma zadovoljni sa onim sto su vidjeli i čuli tokom prezentacija ove dvije nevladine  organizacije i poželjeli im dalje uspjehe u radu.

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...