Predstavnici BAE Systems kompanije sastali se sa predstavnicima MDDC i OKI Fantomi

28-02-2012 10:07

tl_files/galerija/BAE Systems Meeting  With MDDC and OKI Fantomi.jpg


U organizaciji poslovne škole Bled, šest predstavnika BAE Systems kompanije, jednog od vodećih  proizvođača naoružanja i vojne opreme u svijetu, sastali su se sa predstavnicima MDDC i Odbojkaškog  kluba u sjedećoj odbojci „ Fantomi“.

Gosti iz SAD i Velike Britanije su sa velikim zanimanjem pratili prezentacije u kojima su predstavljeni rezultati MDDC i OKI Fantomi, a posebno zanimanje pokazali su za projekt minskog upozoravanja  namijenjen djeci školskog uzrasta, kojeg MDDC i „Fantomi“ sa velikim uspjehom realizuju već nekoliko mjeseci na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
Predstavnici  BAE Systems kompanije su istakli da su veoma zadovoljni sa onim sto su vidjeli i čuli tokom prezentacija ove dvije nevladine  organizacije i poželjeli im dalje uspjehe u radu.

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...