Predstavnici BAE Systems kompanije sastali se sa predstavnicima MDDC i OKI Fantomi

28-02-2012 10:07

tl_files/galerija/BAE Systems Meeting  With MDDC and OKI Fantomi.jpg


U organizaciji poslovne škole Bled, šest predstavnika BAE Systems kompanije, jednog od vodećih  proizvođača naoružanja i vojne opreme u svijetu, sastali su se sa predstavnicima MDDC i Odbojkaškog  kluba u sjedećoj odbojci „ Fantomi“.

Gosti iz SAD i Velike Britanije su sa velikim zanimanjem pratili prezentacije u kojima su predstavljeni rezultati MDDC i OKI Fantomi, a posebno zanimanje pokazali su za projekt minskog upozoravanja  namijenjen djeci školskog uzrasta, kojeg MDDC i „Fantomi“ sa velikim uspjehom realizuju već nekoliko mjeseci na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
Predstavnici  BAE Systems kompanije su istakli da su veoma zadovoljni sa onim sto su vidjeli i čuli tokom prezentacija ove dvije nevladine  organizacije i poželjeli im dalje uspjehe u radu.

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...