MDDC uspješno završio zadatak deminiranja u Republici Srbiji

14-11-2012 13:08

MDDC je uspješno završio zadatak deminiranja u Republici Srbiji. 

Od 01. oktobra 2012 godine, manuelni deminerski timovi MDDC-a bili su angažovani na radovima deminiranja na zadatku „Pečeno škola“ u opštini Preševo, Republika Srbija. Operacije deminiranja vršene su koristeći manuelni metod, sa tri manuelna deminerska tima angažovana na zadatku.

 

tl_files/galerija/MDDC Serbia panel.jpgtl_files/galerija/Peceno school demining task.jpg

 

 

Prema projektnoj dokumentaciji dobivenoj od strane Centra za razminiranje Republike Srbije,  zadatak deminiranja „Pečeno škola“ je smatran rizičnim. Aktivnosti deminiranja su se vršile u blizini  osnovne škole. 

Zadatak deminiranja završen je prema planu i predan Centru za razminiranje Republike Srbije.

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...