MDDC učestvovao u radionici o upravljanju kvalitetom

27-11-2012 12:41

tl_files/galerija/Quality Management workshop.jpg

 

MDDC je učestvovao u Radionici o upravljanju kvalitetom u programima protivminskih akcija, koja je održana u Stubičkim Toplicama, Republika Hrvatska, u periodu od 19 do 23 novembra 2012 godine. Radionica je organizovana od strane Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno deminiranje (GICHD), u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR).

 

Radionica je namijenjena profesionalcima i ekspertima iz zemalja ugroženih minama, zvaničnicima iz agencija za protivminsko djelovanje iz donatorskih zemalja, kao i drugim ekspertima i profesionalcima koje žele da nadograde svoje znanje.  Cilj radionice je bio poboljšanje kapaciteta eksperata i profesionalaca u protivminskom sektoru, proširenjem njihovog znanja o konceptima, procesima i sredstvima Upravljanja kvalitetom i obuhvatila je potrebe kako javnog sektora, tako i potrebe nevladinih organizacija.

Radionici su još prisustvovali i predstavnici Centra za razminiranje Republike Hrvatske, te predstavnici Centara za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Azerbejdžana, kao i predstavnici drugih nevladinih organizacija i agencija za protivminsko djelovanje iz regije i šire.

 

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...