MDDC učestvovao u radionici o upravljanju kvalitetom

27-11-2012 12:41

tl_files/galerija/Quality Management workshop.jpg

 

MDDC je učestvovao u Radionici o upravljanju kvalitetom u programima protivminskih akcija, koja je održana u Stubičkim Toplicama, Republika Hrvatska, u periodu od 19 do 23 novembra 2012 godine. Radionica je organizovana od strane Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno deminiranje (GICHD), u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR).

 

Radionica je namijenjena profesionalcima i ekspertima iz zemalja ugroženih minama, zvaničnicima iz agencija za protivminsko djelovanje iz donatorskih zemalja, kao i drugim ekspertima i profesionalcima koje žele da nadograde svoje znanje.  Cilj radionice je bio poboljšanje kapaciteta eksperata i profesionalaca u protivminskom sektoru, proširenjem njihovog znanja o konceptima, procesima i sredstvima Upravljanja kvalitetom i obuhvatila je potrebe kako javnog sektora, tako i potrebe nevladinih organizacija.

Radionici su još prisustvovali i predstavnici Centra za razminiranje Republike Hrvatske, te predstavnici Centara za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Azerbejdžana, kao i predstavnici drugih nevladinih organizacija i agencija za protivminsko djelovanje iz regije i šire.

 

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...