MDDC učestvovao u radionici o upravljanju kvalitetom

27-11-2012 12:41

tl_files/galerija/Quality Management workshop.jpg

 

MDDC je učestvovao u Radionici o upravljanju kvalitetom u programima protivminskih akcija, koja je održana u Stubičkim Toplicama, Republika Hrvatska, u periodu od 19 do 23 novembra 2012 godine. Radionica je organizovana od strane Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno deminiranje (GICHD), u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za razminiranje (HCR).

 

Radionica je namijenjena profesionalcima i ekspertima iz zemalja ugroženih minama, zvaničnicima iz agencija za protivminsko djelovanje iz donatorskih zemalja, kao i drugim ekspertima i profesionalcima koje žele da nadograde svoje znanje.  Cilj radionice je bio poboljšanje kapaciteta eksperata i profesionalaca u protivminskom sektoru, proširenjem njihovog znanja o konceptima, procesima i sredstvima Upravljanja kvalitetom i obuhvatila je potrebe kako javnog sektora, tako i potrebe nevladinih organizacija.

Radionici su još prisustvovali i predstavnici Centra za razminiranje Republike Hrvatske, te predstavnici Centara za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Azerbejdžana, kao i predstavnici drugih nevladinih organizacija i agencija za protivminsko djelovanje iz regije i šire.

 

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...