Radionica za Reviziju Podstrategije i akcionog plana komuniciranja sa javnošću u protivminskom djelovanju u BiH

03-12-2012 12:07

tl_files/galerija/Communication substrategy revision workshop.jpg

 

Kao ključni subjekt u protivminskom djelovanju, MDDC je učestvovao u radu radionice za Reviziju Podstrategije komuniciranja, koja je održana u periodu od 27-18.11.2012 godine, u organizaciji Centra za uklanjanje mina u BiH - BHMAC, u saradnji sa Međunarodnim crvenim krstom – ICRC.

 Revizija Podstrategije komuniciranja je provodi se u sklopu postupka Revizije Strategije protivminskog djelovanja u BiH 2009 – 2019 godina, te ima za cilj poboljšanje kvaliteta komunikacionih kanala u protivminskom djelovanju i saradnje sa svim subjektima koji su direktno ili indirektno uključeni u protivminske aktivnosti.

 

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...