Posjeta predstavnika iz US Department of State

07-12-2012 13:31

tl_files/galerija/visit of pmwra officials.jpg

 

06. decembar 2012 godine – Zvaničnici Vlade SAD-a, predstavnici US  Department of State, G-din. Gerald L. Guilbert Jr., Direktor za Resurse pri Office of Weapons Removal and Abatement of Bureau of Political-Military Affairs i G-din. David P. Hardison, Pomoćnik Direktora Programa pri US Conventional Weapons Destruction Program of Bureau of Political-Military Affairs posjetili su ured i poligon za obuku MDDC-a.

 Treneri MDDC-a su održali kratku prezentaciju rada sa psima za otkrivanje mna, demonstrirajući metode i obrasce pretrage minskog polja sa psima za otkrivanje mina. Tokom prezentacije, treneri su dali i kraća objašnjenja procesa obuke, akreditacije pasa i naglasili prednsoti upotrebe pasa za otkrivanje mina u operacijama deminiranja.

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...