Posjeta predstavnika iz US Department of State

07-12-2012 13:31

tl_files/galerija/visit of pmwra officials.jpg

 

06. decembar 2012 godine – Zvaničnici Vlade SAD-a, predstavnici US  Department of State, G-din. Gerald L. Guilbert Jr., Direktor za Resurse pri Office of Weapons Removal and Abatement of Bureau of Political-Military Affairs i G-din. David P. Hardison, Pomoćnik Direktora Programa pri US Conventional Weapons Destruction Program of Bureau of Political-Military Affairs posjetili su ured i poligon za obuku MDDC-a.

 Treneri MDDC-a su održali kratku prezentaciju rada sa psima za otkrivanje mna, demonstrirajući metode i obrasce pretrage minskog polja sa psima za otkrivanje mina. Tokom prezentacije, treneri su dali i kraća objašnjenja procesa obuke, akreditacije pasa i naglasili prednsoti upotrebe pasa za otkrivanje mina u operacijama deminiranja.

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...