Posjeta predstavnika iz US Department of State

07-12-2012 13:31

tl_files/galerija/visit of pmwra officials.jpg

 

06. decembar 2012 godine – Zvaničnici Vlade SAD-a, predstavnici US  Department of State, G-din. Gerald L. Guilbert Jr., Direktor za Resurse pri Office of Weapons Removal and Abatement of Bureau of Political-Military Affairs i G-din. David P. Hardison, Pomoćnik Direktora Programa pri US Conventional Weapons Destruction Program of Bureau of Political-Military Affairs posjetili su ured i poligon za obuku MDDC-a.

 Treneri MDDC-a su održali kratku prezentaciju rada sa psima za otkrivanje mna, demonstrirajući metode i obrasce pretrage minskog polja sa psima za otkrivanje mina. Tokom prezentacije, treneri su dali i kraća objašnjenja procesa obuke, akreditacije pasa i naglasili prednsoti upotrebe pasa za otkrivanje mina u operacijama deminiranja.

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...