Projekt u Angoli se nastavlja

08-02-2013 13:38

tl_files/galerija/Angola February 2013.jpg

 

Partnerski program za izgradnju kapaciteta pasa za otkrivanje mina u Angoli, koji se implementira u saradnji sa Marshall Legacy Institute iz SAD-a i Nacionalnim institutom za deminiranje Republike Angole, se uspješno nastavlja.

 

Obučeni i certificirani psi za otkrivanje mina i njihovi vodiči trenutno prolaze kroz fazu do-obuke koju vodi trener iz Centra za obuku pasa za otkrivanje mina, prije nego što budu angažovani na zadacima deminiranja u  Angoli. 

 

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...