Implementacija projekta pomoći žrtvama mina, finansiranog kroz MANMADE aktivnosti

01-04-2013 08:34

tl_files/galerija/students receiving MANMADE stipends.jpg

 

Sredstva prikupljena na prvoj donatorskoj večeri Mine Awareness Night to Make A DifferencE – MANMADE koja je održana u Sarajevu, 04. aprila 2012 godine, na Međunarodni dan borbe protiv mina, u organizaciji Marshall Legacy Institute-a iz SAD-a (MLI) i Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC), namijenjena su podršci tri različita projekta u Bosni i Hercegovini: deminiranje, upozoravanje na opasnost od mina, te pomoć žrtvama mina. Prva dva projekta deminiranja i upozoravanja na opasnost od mina su završena, dok je projekt pomoći žrtvama mina, finansiran kroz MANMADE aktivnosti, implementiran od strane ITF Enhancing Human Security (ITF) iz Slovenije, partnerske organizacije u implementaciji projekata finansiranih iz sredstava prikupljenih na MANMADE donatorskoj večeri. 

 

ITF je dodijelio 11 stipendija studentima žrtvama mina i članovima porodica žrtava mina. Stipendije će biti iskorištene za finansiranje jednog semestra njihovog fakultetskog školovanja.

 

Prijem za studente održan je 28. marta u prostorijama ITF kancelarije u Sarajevu. Studenti su izrazili svoju zahvalnost organizacijama MLI, MDDC i ITF za stipendije koje su dobili, ali i za podršku koju ove organizacije kroz svoj rad pružaju žrtvama mina.

 

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...