Doobuka i interno testiranje u MDDC-u

19-04-2013 10:08

Pred početak deminerske sezone 2013, deminerske organizacije završavaju pripreme i  doobuku operativnog osoblja i pasa za otkrivanje mina, da bi sva raspoloživa deminerska sredstva bila u dobrom stanju i potpuno spremna za  angažovanje na novim zahtijevnim zadacima deminiranja.

 

 Kao Centar za obuku, MDDC nudi deminerskim organizacijama profesionalne usluge trenera/instruktora i korištenje poligona za obuku. Na osnovu ugovora potpisanih između ove dvije organizacije i MDDC-a, timovi pasa za otkrivanje mina iz Federalne uprave civilne zaštite i Udruženja za eliminaciju mina (UEM), pod nadzorom trenera/instruktora iz MDDC-a, provode doobuku i interno testiranje, što je preduslov za pristupanje testiranju za dobivanje akreditacije za rad, koje provodi BHMAC.

 

tl_files/galerija/NGO UEM internal testing.jpgtl_files/galerija/Refresher training at MDDC training facilities.jpg

 

 

Nakon završetka procesa akreditacije i uspješno položenog testiranja, timovi pasa za otkrivanje mina biti će angažovani na deminerskim zadacima širom Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

 

 

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...