MDDC proveo obuku trenera pasa za otkrivanje mina

20-06-2013 11:10

Predstavnici Civilne zaštite FBiH i Udruženja za eliminaciju mina - UEM pohađali su obuku za trenere pasa za otkrivanje mina, koju je organizovao i proveo Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH.

 

Kurs je obuhvatio sve aspekte obuke pasa za otkrivanje mina, kako teoretske, tako i praktične, te time pružio kandidatima znanje i vještinu koja je potrebna za obuku kvalitetnih pasa za otkrivanje mina.  Obučeni treneri pasa za otkrivanje mina značajno će pridonijeti poboljšanju kvalitete rada sa psima za otkrivanje mina u njihovim organizacijama.

 

Svi kandidati su uspješno završili kurs i položili završni test na kraju obuke, te su im izdati certifikati o uspješno završenoj obuci za trenere pasa za otkrivanje mina.

 

tl_files/galerija/Issuing the certificates on completed trainers course.jpgtl_files/galerija/Representatives of CPFBiH and UEM completed the MDD trainers course.jpg

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...