MDDC proveo obuku trenera pasa za otkrivanje mina

20-06-2013 11:10

Predstavnici Civilne zaštite FBiH i Udruženja za eliminaciju mina - UEM pohađali su obuku za trenere pasa za otkrivanje mina, koju je organizovao i proveo Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH.

 

Kurs je obuhvatio sve aspekte obuke pasa za otkrivanje mina, kako teoretske, tako i praktične, te time pružio kandidatima znanje i vještinu koja je potrebna za obuku kvalitetnih pasa za otkrivanje mina.  Obučeni treneri pasa za otkrivanje mina značajno će pridonijeti poboljšanju kvalitete rada sa psima za otkrivanje mina u njihovim organizacijama.

 

Svi kandidati su uspješno završili kurs i položili završni test na kraju obuke, te su im izdati certifikati o uspješno završenoj obuci za trenere pasa za otkrivanje mina.

 

tl_files/galerija/Issuing the certificates on completed trainers course.jpgtl_files/galerija/Representatives of CPFBiH and UEM completed the MDD trainers course.jpg

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...