MDDC proveo obuku trenera pasa za otkrivanje mina

20-06-2013 11:10

Predstavnici Civilne zaštite FBiH i Udruženja za eliminaciju mina - UEM pohađali su obuku za trenere pasa za otkrivanje mina, koju je organizovao i proveo Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH.

 

Kurs je obuhvatio sve aspekte obuke pasa za otkrivanje mina, kako teoretske, tako i praktične, te time pružio kandidatima znanje i vještinu koja je potrebna za obuku kvalitetnih pasa za otkrivanje mina.  Obučeni treneri pasa za otkrivanje mina značajno će pridonijeti poboljšanju kvalitete rada sa psima za otkrivanje mina u njihovim organizacijama.

 

Svi kandidati su uspješno završili kurs i položili završni test na kraju obuke, te su im izdati certifikati o uspješno završenoj obuci za trenere pasa za otkrivanje mina.

 

tl_files/galerija/Issuing the certificates on completed trainers course.jpgtl_files/galerija/Representatives of CPFBiH and UEM completed the MDD trainers course.jpg

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...