MDDC učestvovao na Regionalnoj radionici u Međugorju

31-05-2013 11:28

Na poziv Društva Crvenog križa/krsta, a u saradnji sa ICRC i BHMAC-om, direktor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini učestvovao je u 5. Regionalnoj radionici koja se bavila temom zagađenosti minama i naoružanja u regionu, gdje su svi učesnici prezentovali svoje svoje aktivnosti. Radionica je održana od 28. do 30.5.2013. u Međugorju- Bosna i Hercegovina, a prisustvovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Hrvatske.

Centar za obuku pasa za otkrivanje mina predstavio je svoje aktivnosti, te svojim aktivnim učešćem na ovakvim međunarodnim radionicama i seminarima još jednom potvrdio opredjeljenje da usko sarađuje sa organizacijama u regionu i šire u rješavanju problema minske zagađenosti.

 

tl_files/galerija/Workshop in Medjugorje.jpg

 

Nazad

04-01-2018 13:10 od mddc

Aktivnosti MDDC u 2017.

U 2017. godini Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizovao je mnogo različitih projekata u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Donosimo pregled najvažnijih aktivnosti  u godini koja je iza nas, a koje podrazumijevaju projekte deminiranja i oslobađanja minski sumnjive površine, obuku službenih pasa, upozoravnje na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina. Većinu tih projekata financirao je US State Department, ali i lokalne vlasti kao što je Općina Ilidža koja je financirala aktivnosti oslobađanja minsko sumnjive površine iz vlastitog budžeta. MDDC kontinuirano radi i na projektu kojim se unaprijeđuje kvalitet života i sigurnosti ljudi - CHAMPS Bosna i Hercegovina.

Detaljnije...