MDDC učestvovao na Regionalnoj radionici u Međugorju

31-05-2013 11:28

Na poziv Društva Crvenog križa/krsta, a u saradnji sa ICRC i BHMAC-om, direktor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini učestvovao je u 5. Regionalnoj radionici koja se bavila temom zagađenosti minama i naoružanja u regionu, gdje su svi učesnici prezentovali svoje svoje aktivnosti. Radionica je održana od 28. do 30.5.2013. u Međugorju- Bosna i Hercegovina, a prisustvovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Hrvatske.

Centar za obuku pasa za otkrivanje mina predstavio je svoje aktivnosti, te svojim aktivnim učešćem na ovakvim međunarodnim radionicama i seminarima još jednom potvrdio opredjeljenje da usko sarađuje sa organizacijama u regionu i šire u rješavanju problema minske zagađenosti.

 

tl_files/galerija/Workshop in Medjugorje.jpg

 

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...