MDDC učestvovao na Regionalnoj radionici u Međugorju

31-05-2013 11:28

Na poziv Društva Crvenog križa/krsta, a u saradnji sa ICRC i BHMAC-om, direktor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini učestvovao je u 5. Regionalnoj radionici koja se bavila temom zagađenosti minama i naoružanja u regionu, gdje su svi učesnici prezentovali svoje svoje aktivnosti. Radionica je održana od 28. do 30.5.2013. u Međugorju- Bosna i Hercegovina, a prisustvovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Hrvatske.

Centar za obuku pasa za otkrivanje mina predstavio je svoje aktivnosti, te svojim aktivnim učešćem na ovakvim međunarodnim radionicama i seminarima još jednom potvrdio opredjeljenje da usko sarađuje sa organizacijama u regionu i šire u rješavanju problema minske zagađenosti.

 

tl_files/galerija/Workshop in Medjugorje.jpg

 

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...