Posjeta PM/WRA Bosni i Hercegovini i MDDC-u

22-07-2014 12:41

Predstavnici Bureau of Political-Military Affairs Office of Weapon Removal and Abatement at the US Department of State (PM/WRA), Natalie Wazir, Program menadžer za Europu i Euroaziju i Mark Adams, Viši savjetnik u PM/WRA, posjetili su Bosnu i Hercegovinu. U toku posjete predstavljeni su im programi koje finansira Vlada SAD-a. Gosti su posjetili Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini, gdje je za njih na poligonu za obuku MDDC-a upriličena demonstracija rada pasa za otkrivanje mina. Posjeta Bosni i Hercegovini također je obuhvatila i projekte koje je finansirala Vlada SAD-a, a koje je implementirao MDDC.   
Predstavnici U.S. Dept of State's Office of Weapons Removal and Abatement su posjetili i Olovske Luke. Ovo područje deminirano je uz pomoć sredstava prikupljenih na humanitarnoj večeri MANMADE, koju su 2012 godine organizovali Marshall Legacy Institute i Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini. Prikupljena sredstva su uduplana od strane Vlade SAD-a, preko ITF Enhancing Human Security. 

 

tl_files/slike vijesti/Olovske luke1.jpg

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...