Potpisan MoU za projekat Fantomi između Bosnalijeka i ITF-a

01-06-2011 00:00

tl_files/mddc/MoU with Bosnalijek.jpg

 

U uredu Međunarodnog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina u Sarajevu je 25.5.2011. potpisan memorandum o razumijevanju između Bosnalijek d.d. iz Sarajeva i ITF-a, o finansiranju projekta upozoravanja na mine, kojeg će Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizirati u saradnji sa OKI Fantomi iz Sarajeva. Za ovaj projekat je najveći dio sredstava izdvojila američka vlada – USDoS. Bosnalijek je donirao 10.000 KM i prva je bh. kompanija koja je prepoznala važnost ovog projekta i odlučila ga podržati. Projekt će se realizirati preko ITF-a, a u saradnji sa Marshall Legacy Institute. 

Klub sjedeće odbojke OKI Fantomi i certificirani instruktori upozoravanja na mine Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH – MDDC će ovaj projekt implementirati diljem Bosne i Hercegovine, u najugroženijim zajednicama. Odigravanjem prvenstvenih utakmica i egzibicionih utakmica za udaljena sela, ali i održavanjem časova MRE u školama, ovaj projekt nastojat će doprijeti do djece školskog uzrasta, njihovih roditelja i mladih, ali i žrtava mina. Članovi tima inspirirat će publiku svojim sportskim duhom, pozitivnim stavom i energijom i demonstrirati da žrtve mina mogu voditi produktivan život, biti uspješni i sretni, ali prvenstveno će širiti poruke o tome kako se zaštiti od mina.

Nazad

25-06-2018 09:11 od mddc

Svečanom primopredajom obilježen završetak projekta deminiranja u Busovači

tl_files/minigalerija/Busovaca3.jpgCentar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača - Kula Krčevine, površine 42.138 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u maju, a 19.6.2018. deminirana površina svečano je predata lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Detaljnije...