Potpisan MoU za projekat Fantomi između Bosnalijeka i ITF-a

01-06-2011 00:00

tl_files/mddc/MoU with Bosnalijek.jpg

 

U uredu Međunarodnog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina u Sarajevu je 25.5.2011. potpisan memorandum o razumijevanju između Bosnalijek d.d. iz Sarajeva i ITF-a, o finansiranju projekta upozoravanja na mine, kojeg će Centar za obuku pasa za otkrivanje mina realizirati u saradnji sa OKI Fantomi iz Sarajeva. Za ovaj projekat je najveći dio sredstava izdvojila američka vlada – USDoS. Bosnalijek je donirao 10.000 KM i prva je bh. kompanija koja je prepoznala važnost ovog projekta i odlučila ga podržati. Projekt će se realizirati preko ITF-a, a u saradnji sa Marshall Legacy Institute. 

Klub sjedeće odbojke OKI Fantomi i certificirani instruktori upozoravanja na mine Centra za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH – MDDC će ovaj projekt implementirati diljem Bosne i Hercegovine, u najugroženijim zajednicama. Odigravanjem prvenstvenih utakmica i egzibicionih utakmica za udaljena sela, ali i održavanjem časova MRE u školama, ovaj projekt nastojat će doprijeti do djece školskog uzrasta, njihovih roditelja i mladih, ali i žrtava mina. Članovi tima inspirirat će publiku svojim sportskim duhom, pozitivnim stavom i energijom i demonstrirati da žrtve mina mogu voditi produktivan život, biti uspješni i sretni, ali prvenstveno će širiti poruke o tome kako se zaštiti od mina.

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...