Sedma radionica RASR u Bugarskoj

18-05-2014 12:21

Direktor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina učestvovao je na sedmoj radionici RASR (The Regional Approach to Stockpile Reduction), koja je održana od 12.5. do 15.5.2014 u Sofiji, Bugarska. RASR predstavlja dugoročni i koordinirani regionalni pristup prijetnji od prekomjernog i nepropisno uskladištenog konvencionalnog oružja i municije na području jugoistočne Evrope. Krajnji cilj RASR-a je doprinos sigurnosti u regionu, radeći na sprečavanju eksplozija i destabilizirajućih diverzija uskladištenog konvencionalnog naoružanja i municije.
Na radionici su učestvovali predstavnici  Office of Weapons Removal and Abatement at the US Department of State's Bureau of Political Military Affairs, kao  i drugih zemlja u regionu, kao što je Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Rumunija, te predstavnike organizacija kao što su UNDP i ITF Enhancing Human Security.

 

tl_files/slike vijesti/RASR news1.jpg

Nazad

29-03-2018 08:05 od mddc

Početak radova na projektu Petrovići u Olovu

Radovi na projektu MSP Petrovići u općini Olovo otvoreni su i ovo je jedan od najnovijih projekta oslobađanja minski sumnjive površine kooje izvodi Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini (MDDC). Ukupna površina koja će biti oslobođena od mina ovim projektom je 2.426.437 m2.

tl_files/galerija/Petrovici 2.jpg

Detaljnije...